Nieuws Ga terug naar het overzicht
23 December 2015

Om te doen: Beleef het kerstverhaal

http://samenleesbijbel.nl/uploads/2015/12/Kerst_Kribbe-SLB.png

Jezus wordt geboren! De Samenleesbijbel daagt jullie uit om met elkaar te praten over wat jullie verwachten van zo’n bijzondere geboorte.

Kerstverhaal dichtbij

In Lucas 2 in de Bijbel kun je het kerstverhaal lezen. Maar nog leuker: in de Samenleesbijbel staat niet alleen de tekst uit de Bijbel in Gewone Taal, maar staan ook allerlei weetjes, gespreksvragen en opdrachten. Zo komt het kerstverhaal wel heel dichtbij kinderen.

Gespreksvragen en opdrachten
Zo gaat het in het kerstverhaal gaat het over de geboorte van de Zoon van God. Wat zou jij allemaal verwachten van zo’n bijzondere geboorte? En wat zou jij doen als jij een herder bent en je plotseling engelen hoort zingen? Zo maar twee voorbeelden van vragen die jij je kind kunt stellen. En in de opdracht staat hoe je een speciale kerstbal kunt maken. Een bal die je kind ieder jaar weer herinnert aan het kerstverhaal.

Beleef het verhaal
Wil je dit jaar met Kerst het kerstverhaal wel op een hele bijzondere manier beleven? Download het kerstverhaal uit de Samenleesbijbel. Let op: zorg dat je van te voren kerstballen en watervaste stiften of verf en kwastjes in huis hebt als je de kerstbal wilt maken.